Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

30ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας: χαρακτηριστικά του αγώνα!

Η μεγαλύτερη εκδήλωση ανά τον κόσμο αύριο θα είναι φυσικά ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Φυσικά το stivostreams.blogspot.com δεν μπορεί να μείνει με κλειστά τα χέρια για αυτό και θα υπάρχουν link για livestreaming από τον αυριανό μαραθώνιο.

Ας προχωρήσω στα φαβορί του αγώνα που δεν είναι άλλα από τους Αφρικανούς αθλητές και αθλήτριες.
Στους άνδρες μεγάλο φαβορί είναι ο Κενυάτης Ραϊμόντ Μπετ νικητής το 2010 με ατομικό ρεκόρ 2:12.40. Επίσης την παράσταση θα κλέψουν και οι συμπατριώτες του Πολ Κίπροπ (2:14.09), Τζάφετ Κιπκορίρ (2:10.49), αλλά και οι ΑιθίοπεςΜεσφίν Χαϊλού (2:09.50), Τεφέρι Κούρε (2:07.45).

Στις γυναίκες τον πρώτο λόγο έχει η Ελφνέσε Μελάκου Γιάντο από την Αιθιοπία νικήτρια το 2011 που τερμάτισε σε χρόνο 2:35.35. Βασικές αντίπαλές της είναι η συμπατριώτισσά της Γουορκίτου Γκούρμου (2:29.37), η Ουκρανή Σβετλάνα Στάνκο (2:31.28) και η Λευκορωσίδα Σβετλάνα Κουχάν (2:29.37).

Πώς θα γίνει η εκκίνηση

Ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος ξεπερνά τις 10.000 με αποτέλεσμα οι οργανωτές να εφαρμόσουν το σύστημα "Wava start" όπως και στα δύο προηγούμενα χρόνια. Οι αθλητές δηλαδή θα χωριστούν σε επτά "κύματα" ανάλογα με τις πρόσφατες επιδόσεις τους. Όπως καταλαβαίνετε αυτό γίνεται για να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα. Έτσι το πρώτο κύμα αθλητών θα αποτελείται από τους 250 καλύτερους ξένους και Έλληνες αθλητές . Το δεύτερο από τους επόμενους 1.000 με βάση τις επιδόσεις τους αθλητές και τα υπόλοιπα τέσσερα κύματα από 2.200. Το τελευταίο κύμα θα αποτελείτε από αθλητές του Δυναμικού Βαδίσματος στους οποίους έχει τεθεί όριο 8 ωρών.

Να πω σε αυτό το σημείο πως το πλάτος της εκκίνησης θα είναι 14μ και το μήκος περίπου 250μ.

Η εκκίνηση θα έχει ολοκληρωθεί σε 19 λεπτά. Το δεύτερο κύμα θα φύγει με διαφορά ενός λεπτού από το πρώτο, το τρίτο από το δεύτερο 2 λεπτά και τα υπόλοιπα με διαφορά 4 λεπτών από τα προηγούμενα. Υπολογίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια αλυσίδα ανθρώπων που θα καλύπτει 8 χιλιόμετρα!

Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς και μην ξεχνάτε πως για όσους δεν θα μπορέσουν να βρεθούν στην Αθήνα το Blog προσφέρει links για livestreaming του αγώνα.

tags: classic marathon of athens, livestreaming, link, live, start, κλασικος μαραθωνιος της αθηνας, εκκινηση, ζωντανη μεταδοση, λινκ, φαβορι, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωσου μεσω e-mail

Enter your email address:

Αρχειοθηκη ιστολογιου

To blog προσφέρει δωρεάν link για livestreaming για αγώνες στίβου από όλο τον κόσμο! Τα link για livestreaming δεν ανήκουν στο blog! Βρίσκονται ελεύθερα στο διαδίκτυο!
© Copyright 2012 StivoStreams.blogspot.com

ΕΧΕΙΣ Gmail η yahoo ; Γινε μελος: